Over Dick den Braber

Als freelance journalist ben ik actief in regio Rotterdam en de Krimpenerwaard. Ik (her)schrijf webteksten, persberichten, brochures en nieuwsbrieven in een goed en prettig leesbaar verhaal.

Natuurlijk is foutloos Nederlands hierbij een belangrijke factor. Toch vormt hij maar een heel klein deel van mijn werk. Een tekst met foutloze spelling trekt nog niet per se de aandacht van de lezer. Die aandacht is wel uw en mijn doel.

Om iemand met woorden te boeien moet je de kneepjes van het vak beheersen. Mijn vak, in dit geval.

Webteksten

Als u eigenaar (of vertegenwoordiger) van een bedrijf bent, weet u prima wat u te verkopen hebt. Dat vertelt u graag aan uw (potentiële) klanten.
Mijn taak: ervoor zorgen dat die klant uw boodschap ook meekrijgt als hij uw website bekijkt. Dankzij de prikkelende, heldere en aansprekende webteksten.

Als journalist is dit vertrouwd terrein voor me. Belangrijker: ik ben gewend mij in de lezer te verplaatsen. Ik schrijf wat de lezer aanspreekt. De stijl van mijn teksten stem ik zorgvuldig op de opdrachtgever af. Zo komt uw boodschap over.

Zin om eens over teksten voor uw website van gedachten te wisselen? Stuur een bericht of bel: +31(0)6-50 460 271.

Persberichten schrijven

Als tekstschrijver help ik bedrijven met het schrijven van persberichten. Zulke persberichten zijn een belangrijk middel om (de naam van) uw bedrijf en uw diensten onder de aandacht te brengen.

Mijn ervaring als journalist gebruik ik hierbij om details te vinden die voor de lezers interessant zijn. Als journalist doe ik niet anders dan kijken door de ogen van een lezer. Door u hierover ‘door te zagen’ kom ik die details in een mum van tijd te weten.
U weet namelijk veel meer interessante zaken dan u in eerste instantie zelf denkt. Dat helpt mij om een aandachttrekkend persbericht te schrijven.

Zin om eens over het schrijven van persberichten voor uw bedrijf van gedachten te wisselen? Stuur een bericht of bel: +31(0)6-50 460 271.

- - -

Op een later moment zult u hier meer over mij kunnen lezen. Zie alvast mijn portfolio hieronder en kijk eens op LinkedIn of Twitter.

 • Portfolio Dick den Braber - interview musica Rineke de Wit voor muziekmethode VO (Daarom Muziek!)

 • Portfolio Dick den Braber - Dubbelinterview met Rijkswaterstaat en schipper over oplevering sanering Hollandsche IJssel

 • Portfolio Dick den Braber - commercieel interview makelaar

 • Portfolio Dick den Braber - herschreven brochure reclamebureau

 • Portfolio Dick den Braber - redigeerwerk in brochure

 • Portfolio Dick den Braber - voorbeeld van webtekst
 •  
   

  Contact

  Telefoon +31(0)6-50 460 271
  LinkedIn linkedin.com/in/dickdenbraber
  Facebook facebook.com/dickdenbraber
  Twitter twitter.com/dickdenbraber
  E-mailadres info@dickdenbraber.nl
  KvK-nummer 515 989 73