„Overal lopen duistere figuren” « Vorig: Audiotour wekt rampjaar tot leven | Volgend: Thomas Westerhout: geboeid door oude schepen »

Het nieuws dat de van insulinemoorden verdachte Rahiied A. ook in het protestants-christelijke verzorgingstehuis Riederborgh in Ridderkerk heeft gewerkt, raakt iedereen die er werkt. Dit meldde het hoofd economische en administratieve dienst van het tehuis donderdagavond.

Van zijn protestants-christelijke identiteit maakt het Ridderkerkse verzorgingstehuis geen geheim. „Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u”, lezen bezoekers links op de wand, in de ruimte tussen de dubbele schuifdeuren.

Donderdag tegen de avond is het rustig rond de ingang. De enkeling die door de glazen deuren naar binnen of buiten wil gaan, komt er verbaasd achter dat ze niet zomaar openschuiven. Enkel personen die met een pas langs een uitleesapparaat in de muur zwaaien, krijgen ze geopend.

Normaal gesproken zoeven ze rond dit tijdstip nog wel voor iedereen uitnodigend opzij, weet een fysiotherapeut die aan het einde van zijn werkdag bepakt en bezakt de duisternis in stapt. De oorzaak van de geslotenheid zal met de belangstelling van de pers te maken hebben, vermoedt hij. „Binnen kreeg ik te horen dat onder meer de NOS langs was geweest.” Ook verderop in de straat spreekt een dame met kladblok bezoekers van Riederborgh aan. Vlak bij haar staat een bus van een tv-station.

Lees heel het artikel

Reformatorisch Dagblad
Tekst Dick den Braber

Geplaatst onder Publicaties | RSS | Reageer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of doorgegeven worden aan derden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 
 

Contact

Telefoon +31(0)6-50 460 271
LinkedIn linkedin.com/in/dickdenbraber
Facebook facebook.com/dickdenbraber
Twitter twitter.com/dickdenbraber
E-mailadres info@dickdenbraber.nl
KvK-nummer 515 989 73