Audiotour wekt rampjaar tot leven « Vorig: Emmy Vestjens-Montens (97): de laatste van een kunstzinnig gezin | Volgend: „Overal lopen duistere figuren” »

In Zuid-Holland kunnen kinderen, ouders en grootouders de avonturen van twee jonge mensen in rampjaar 1672 meebeleven. Op de fiets. Met een audiotour van Stichting Struinen en Vorsen. Reis mee!

Boerenzoon Adriaan en boodschapper Henrick doorkruisen in rampjaar 1672 het gebied langs de Oude Hollandse Waterlinie: van Ameide tot Nieuwkoop. Beiden zijn op zoek naar prins Willem III, op wie alle Hollanders hun laatste hoop hebben gevestigd. De Fransen hebben bijna heel de Republiek onder de voet gelopen. Nu is Holland aan de beurt…

In Zuid-Holland kunnen kinderen, ouders en grootouders sinds enkele maanden met het duo meereizen.

Het jaar 1672 staat niet voor niets bekend als het rampjaar. Frankrijk, Engeland en de bisschoppen van Münster en Keulen vallen ons land van alle kanten binnen. Op zee kan admiraal Michiel de Ruyter weerstand bieden aan de Engelse vloot, maar op het land staat het inderhaast samengestelde legertje onder leiding van de onervaren prins Willem III machteloos tegenover de geoefende vijandelijke overmacht.

Lees heel het artikel

Reformatorisch Dagblad
Tekst en beeld Dick den Braber

Geplaatst onder Publicaties | RSS | Reageer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd of doorgegeven worden aan derden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 
 

Contact

Telefoon +31(0)6-50 460 271
LinkedIn linkedin.com/in/dickdenbraber
Facebook facebook.com/dickdenbraber
Twitter twitter.com/dickdenbraber
E-mailadres info@dickdenbraber.nl
KvK-nummer 515 989 73